Chirurgie Vasculara

Specialitatea chirurgie vasculara se ocupa cu tratamentul bolilor vaselor sanguine, adica a arterelor, venelor si limfaticelor. Chirurgia vasculara arteriala se ocupa de afectiunile arterelor ajunse in stadiul avansat, chirurgical.

Boala obstructiva arteriala periferica

Daca suferiti de boala arteriala periferica (BAP) si urmati recomandarile si tratamentul corect, puteti sa va reduceti simtitor riscurile de sanatate.

Clinica de Chirurgie Vasculara va ofera tratamentul BAP, dar si al altor cauze ale ingrosarii arterelor. Pacientii cu boala arteriala periferica care se adreseaza Clinicii de Chirurgie Vasculara beneficiaza de experti in chirurgia arterelor periferice si acces la metode moderne de tratament..

Boala anevrismala arteriala

Un anevrism este o dilatare, o largire de forma unui balon a unei artere, datorata slabirii peretelui acesteia. Anevrismele se pot produce la nivelul oricaror artere, dar cel mai frecvent se intalneste la aorta, vasul principal care conduce sangele de la inima in corp. Anevrismele mai pot apare la artera poplitee, in spatele genunchiului si mai rar la arterele carotide sau femurale.

Boala carotidiana

Cuvantul carotida vine din limba greaca si inseamna “a amorti”, ceea ce nu trebuie sa ne mire, daca ne gandim ca presiunea aplicata pe arterele carotide (strangularea gatului) provoaca inconstienta rapida a victimei. Boala carotidiana este o problema serioasa de sanatate, deoarece ea poate produce accident vascular cerebral (AVC).

Boala arterosclerotica

Arterele sunt vasele de sange care transporta sangele cu oxigen si substante nutritive de la inima catre restul corpului. Cand sunt sanatoase, arterele sunt flexibile, rezistente si elastice. Odata cu varsta, peretii arteriali devin mai grosi si mai rigizi, determinand scaderea debitului de sange catre tesuturi si organe. Acest proces se numeste arterioscleroza, adica ingrosarea si intarirea arterelor.

Tromboza venoasa profunda

Arterele duc sange bogat in oxigen de la inima catre restul corpului, iar venele aduc sangele incarcat cu dioxid de carbon de la celulele corpului la inima. Avem 3 feluri de vene: venele superficiale, care sunt situate sub piele, venele profunde, care sunt situate in musculatura si venele perforante, care conecteaza venele superficiale la venele profunde. Venele profunde conduc sangele direct la vena cava.

Varicele

Arterele duc sange bogat in oxigen la tesuturi, iar venele readuc sangele cu dioxid de carbon la inima. Varicele sunt vene dilatate, vizibile sub piele, intortocheate, albastrui. De fapt, denumirea bolii provine din latina, varix inseamnand stramb sau rasucit. Netratate, ele se agraveaza cu timpul, provocand durere, senzatie de greutate sau oboseala in picior, patarea pielii si in stadiul final chiar ulceratii.

Insuficienta venoasa cronica

Arterele duc sange bogat in oxigen de la inima in restul organismului, iar venele aduc sangele sarac in oxigen inapoi la inima. Cand venele de la picioare nu pot transporta suficient sange inapoi spre inima, vorbim de insuficienta venoasa cronica (IVC). Avem 3 feluri de vene: superficiale, imediat sub piele; profunde, intre muschi si perforate care conecteaza venele superficiale de cele profunde.