Tratamente Chirurgie Vasculara

Endarterectomia carotidiana

Endarterectomia carotidiana este o intervenţie chirurgicala prin care chirurgul vascular previne accidentele vasculare cerebrale la pacienții cu ateroscleroza carotidiana. Endarterectomia carotidiana este una dintre cele mai frecvente operaţii vasculare, fiind cel mai sigur si de durata tratament al bolii carotidiene.

 

By-pass-ul chirurgical

Prin bypass se realizeaza o cale alternativa de irigare cu sange, a zonelor in care artera nativa este sever ingustata sau infundata. In mod normal, arterele sunt structuri perfect cilindrice, cu propietati elastice, prin care sangele curge fara dificultate. Odata cu inaintarea in varsta, pe peretii arterelor, mai ales in zonele de bifurcatie, se depun colesterol si calciu.

 

 

Tratament chirurgical al varicelor 

Formele avansate cu durere si edeme, care nu cedeaza la masurile enumerate anterior sau formele cu complicatii (colorarea maronie sau albastruie a pielii, ulcere, ruptura unui pachet varicos) necesita tratament chirurgical sau tratament miniinvaziv. Strippingul chirurgical Prin acesta metoda chirurgicala vena safena mare, care este vena superficiala principala a piciorului este indepartata prin 2-3 incizii mici, care pornesc din zona inghinala. De obicei pacientul poate sa paraseasca spitalul in aceeasi zi si sa isi reia activitatea normala in 7-14 zile.

 

Tratamentul ulcerelor venoase 

Ulcerul venos este stadiul cel mai avansat de boala si tratamentul este unul de mai complex si de mai lunga durata. Procedurile incep cu tratarea infectiei de la suprafata ulcerului, drenaj postural pentru reducerea edemului si pansamente repetate. Ulterior se indeparteaza prin stripping sau prin metoda endoscopica venele responsabile de aparitia ulcerului.